lunes, 13 de marzo de 2017

Assumpta Montellà i la Maternitat d'Elna

Benvolguts lectors!
Els alumnes de 3r d’ESO van rebre el passat dilluns 6 de març la visita de l’Assumpta Montellà, l’escriptora de la “Maternitat d’Elna”, a l’aula d’audiovisuals de l’escola Vedruna Vall. L’Assumpta va parlar sobre com va aconseguir la informació de la postguerra i com aquesta informació va esdevenir en el llibre de la “Maternitat d’Elna”. La seva exposició, ha donat idees a tots els alumnes per a realitzar un treball que tracta sobre la postguerra que fan a l’assignatura de Ciències Socials.


L’Assumpta Montellà va treballar fent estadístiques de morts sobre la guerra civil per a fer un article en una revista i va observar que parlaven de milers i milers de vides com a quantitats i números dins una simple estadística. Des d’aquell moment es va proposar el repte de deixar escrit els records de persones que van viure aquells moments de manera que no es perdés gran part de la nostra història. L’Assumpta Montellà va explicar que el més difícil no era trobar a les persones que havien viscut l’exili a França i que posteriorment van ser portats a Argelers sinó que el més difícil era aconseguir que li expliquessin les seves històries.




En definitiva, un llibre que principalment va començar sent la curiositat d’una persona, convertit en article per la intriga que van produir els seus viatges constants a altres països i que més endevant ha acabat resumit en un llibre a petició de l’ajuntament. Gràcies al llibre moltes persones han conegut diverses històries “felices” a la Maternitat d’Elna malgrat que moltes persones morissin després del part als grans Camps d’Argelers.


No hay comentarios:

Publicar un comentario